eGrupos Logo
Inicio > Mi Página > Mis Grupos > grafologiauniversitaria > Mensajes

 Índice de Mensajes 
 Mensajes 541 al 560 
AsuntoAutor
3- GRADUACIÓN MAST Mª Luz P
2.- GRADUACIÓN MAS Mª Luz P
1.- GRADUACIÓN MAS Mª Luz P
PROXIMA APARICIÓN: Mariluz
lOS PERITOS DETECT Mª Luz P
ACTIVIDADES DE ARI Mª Luz P
Nuestros titulados Mª Luz P
2.- Nuestros titul Mª Luz P
3.- Nuestros titul Mª Luz P
Martes 18 a las 1 Mariluz
Seminario: "Elemen Mª Luz P
BOLETÍN Nº 12 AGC Mariluz
Descargarse gratui Mª Luz P
El amor como clave Mariluz
Convocatoria en es Mª Luz P
El Govern convoca Mª Luz P
Jornada de portes Mª Luz P
El secretari de Se Mariluz
Los hijos de nues Mariluz
Requisits per pode Coord. M
 << 20 ant. | 20 sig. >>
 
ICG

Mostrando mensaje 875     < Anterior | Siguiente >
Responder a este mensaje
Asunto:[grafologiauniversitaria] El secretari de Seguretat, Joan Delort, inaugura l ’exposició del 25è aniversari del cos de Mossos d’Esquadra a Tarragona
Fecha:Lunes, 17 de Noviembre, 2008  19:07:25 (+0100)
Autor:Mariluz Puente Balsells <info @.......................com>

Divendres, 14 de novembre de 2008 - 20:10h

El secretari de Seguretat, Joan Delort, inaugura l’exposició del 25è aniversari del cos de Mossos d’Esquadra a Tarragona

dossier de premsa [DOC - 1.52 MB]  

• L’exposició fa un recorregut per la història dels Mossos d’Esquadra, que cada any reben 1,8 milions de trucades d’emergència, atenen més de 30.000 accidents de trànsit i gestionen cada dia més de 1.600 incidents ciutadans. • La mostra es pot veure des d’avui i fins al 23 de novembre a la Rambla Nova (costat Balcó del Mediterrani) i després es traslladarà a altres ciutats catalanes. • Més de 9.000 persones han visitat l’exposició a Barcelona, Reus, i Tortosa. • Delort ha destacat que la culminació del desplegament dels Mossos d’Esquadra vol dir “assumir plenes i àmplies competències de seguretat per a tots els ciutadans i en tots els territoris”.

El secretari de Seguretat del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Delort, acompanyat de l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha inaugurat avui a Tarragona (Tarragonès) l’exposició commemorativa dels 25 anys de la creació del cos de Mossos d’Esquadra , "Mossos d'Esquadra, professionals al teu costat".
 
Delort ha dit quefa escassament 14 dies estàvem esperant a donar el tret de sortida a l'objectiu marcat pel parlament de Catalunya el 1983. Culminar el desplegament vol dir assumir plenes i àmplies competències de seguretat per a tots els ciutadans i en tots els territoris”, i ha destacat les dates de 1983 i 1994 com les més significatives per la posada en escena del procés progressiu de desplegament i d’assumpció de més autogovern per part de la Generalitat.
 
El secretari de Seguretat ha explicat que “la visió de seguretat del país, la quotidiana , només es pot proveir amb la complicitat i cooperació entre aquells que tenim la responsabilitat directa, és a dir, Ajuntament i Govern de la Generalitat”. En aquest sentit ha agraït a l’alcalde de Tarragona que abans del desplegament ja s'establissin les bases de coordinació i cooperació entre els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia urbana, així com també ha agraït la cessió de l'espai (La Rambla), “cosa que dóna una oportunitat al cos de Mossos d’Esquadra per explicar quina ha estat la seva història alhora de poder fer-se més proper a la ciutadania”.
 
L’exposició, que ha estat visitada per més de 9.000 persones durant la seva estada a Barcelona, Reus i Tortosa, posa de manifest la feina important que fan els mossos d’esquadra per garantir la convivència pacífica i democràtica i per a la tranquil·litat de la gent amb una feina de grans dimensions, com ho indica el fet que “cada any reben 1,8 milions de trucades, atenen 30.000 accidents de trànsit, gestionen diàriament més de 1.600 incidències ciutadanes i reben una mitjana de 261 avisos d’alarmes cada dia.
 
La mostra explica també els antecedents històrics dels Mossos d’Esquadra; fa un repàs de la seva evolució fins a l’actualitat (explicant el seu creixement, estructuració, els serveis que presta a la societat, les diferents unitats operatives); dedica una atenció especial al període d’implantació territorial i, més concretament, a l‘última fase, que va culminar el passat 1 de novembre amb el desplegament a tot Catalunya, i exposa també els reptes de futur del Cos.
 
Així, el contingut de la mostra esta dividit en tres espais:
 
  1. Els antecedents històrics dels Mossos des dels seus orígens fins al 1982, quan va deixar de dependre de la Diputació de Barcelona.
  2. La creació del cos (1983) i el seu desplegament territorial (1994-2008), les competències de trànsit, i el final del desplegament al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre (novembre 2008).
  3. Els nous reptes de futur d’un cos consolidat, modern i eficaç.
 
La mostra, que s’ha muntat dins una carpa de 100 m2, inclou un audiovisual i un mapa de Catalunya interactiu amb totes les comissaries i és accessible a les persones amb discapacitats visuals i auditives.
 
L’exposició, que està situada a la Rambla Nova (costat Balcó del Mediterrani), estarà oberta gratuïtament al públic de 10 a 20 hores cada dia. Després d’exhibir-se fins el 23 de novembre a Tarragona, la mostra serà itinerant per diverses ciutats catalanes fins el mes d’abril de l’any vinent.
 
 
 

FUENTE:
Web del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació
Àrea de l'Oficina del Portaveu
Generalitat de Catalunya. Accés a pàgina d'inici