eGrupos Logo
Inicio > Mi Página > Mis Grupos > grafologiauniversitaria > Mensajes

 Índice de Mensajes 
 Mensajes 61 al 80 
AsuntoAutor
Revista Anuario Mª Luz P
DEFUNCIÓN DEL PROF Mª Luz P
Ampliado el Álbum Mª Luz P
ACCESO DIRECTO AL Mª Luz P
PROGRAMACIÓN SEMIN Mª Luz P
"Verde que te quie Mª Luz P
CLAUSURA DE LA III Mª Luz P
Para los que no pu Mª Luz P
Álbum Fotográfico Mª Luz P
GRUPO EMUME DE LA Mª Luz P
PROGRAMA DE PERICI Mª Luz P
MASTER EN CRIMINAL Mª Luz P
VIDEO EN ESPAÑOL S Mª Luz P
Boletín "cis-a.d.p Mª Luz P
Boletín " IIPE " d Mª Luz P
Els arbres de Nada Mª Luz P
"Comentarios graf Mª Luz P
Ver "Clausura III Mª Luz P
Vídeo, Álbum Foto Mª Luz P
Felicitaciones nav Mª Luz P
 << 20 ant. | 20 sig. >>
 
ICG

Mostrando mensaje 271     < Anterior | Siguiente >
Responder a este mensaje
Asunto:[grafologiauniversitaria] Els arbres de Nadal i les dedicatòries surrealistes de Dalí: La firma de Dalí va anar canviant durant els anys
Fecha:Sabado, 16 de Diciembre, 2006  10:54:04 (+0100)
Autor:Mª Luz Puente <marfrains @.......com>

En la muestra se observa como la firma de Dalí fue cambiando durante los años

Els arbres de Nadal i les dedicatòries surrealistes de Dalí

Imatges de dues postals de nadal de l'exposició15/12/2006 13:00 h.

Un total de dinou postals de Nadal són les que va confeccionar Salvador Dalí per a la casa Hoechst. Amb dedicatòria inclosa, aquestes nadales s'enviaven a metges i farmacèutics d'arreu d'Espanya. Ara, la mostra "Nadales de Salvador Dalí. 1958-1976", a CaixaForum, aplega les obres que ens apropen a la manera personal que tenia l'artista empordanés d'entendre les festes nadalenques.

Avets simbòlics

Aquestes obres, que va fer cada any des del 1958 fins al 1976, recullen l'imaginari personal de Dalí combinat amb el motiu nadalenc de l'avet. L'artista no va fer servir mai el pessebre, ni el naixement; tot i que en algunes nadales es poden veure àngels. El comissari de l'exposició, Giordano Martínez, ha explicat la raó d'aquesta elecció: "per progressisme i obertura cap a l'exterior".

L'arbre s'ha considerat com un element espiritual, que connecta la terra amb el cel. També, segons la interpretació de Jung, l'arbre és bisexual, perquè d'entrada és un símbol fàl·lic (i cal recordar que l'obra de Dalí n'és plena d'aquests símbols) però, alhora, les fulles i branques representen la maternitat.

Els arbres de Nadal de Dalí estan fets amb ales, papallones o cues de bacallà, entre altres elements originals. L'artista transforma un pop o un corall en un arbre nadalenc.

Missatges ocults

Dalí va aprofitar aquestes postals per retre petits homenatges. L'any 1960 s'inspira en El Quixot de Cervantes. Un any més tard va homenatjar Velázquez en la postat La infanta, en què transforma aquest personatge de Las meninas en un arbre de Nadal.

A més, Dalí introduïa en la postal elements que resumien fets significatius que havien esdevingut durant l'any. Així, per exemple, la imatge del 1968 inclou un cor, en al·lusió al primer transplantament d'aquest òrgan que va tenir lloc aquell any. Aquesta postal també recull la revolució que va tenir lloc en aquella data. L'arribada de l'home a la lluna és un altre dels fets que Dalí incorpora a les postals.

Uns altres motius amb què Dalí jugava en les postals són elements nostàlgics. El elements marítims fan referència a la infantesa de l'artista a Figueres i Cadaqués. Per exemple, la postal del 1971, Platja, és un collage en què una figura femenina surt del mar.

I en l'última postal, a banda d'observar el fet curiós que la firma de Dalí va anar canviant durant els anys, Dalí transforma l'arbre de Nadal en un cargol de mar. L'artista torna, d'alguna manera, al passat, com diu en la dedicatòria: "Del cargol, joguina màgica, sorgeix l'àngel que acaricia l'arbre nadalenc, de tots els somnis infantils."

Fuente:Ajuntament de Barcelona


 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
Inicio | Apúntate | Bazar | Grupos | Gente | Quienes somos | Privacidad de Datos | Contacta

eGrupos is a service of AR Networks
Copyright © 1999-2004 AR Networks, All Rights Reserved
Terms of Service